
OFERTA FORMATIVA
Oferim un curs formatiu e-learning de 30 hores sobre la resolució de conflictes a l’aula per a ser impartit de forma accessible i gratuïta per a docents i estudiants avançats de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Inventada de Catalunya (UIC).
La seva finalitat és facilitar als docents, d’una banda, una base teòrica i, de l’altra, estratègies i recursos aplicables a qualsevol situació de conflicte a l’aula, ja sigui virtual com presencial, per tal de fer-los competents a l’hora de gestionar-los.

OBJECTIUS DEL CURS
La nostra proposta educativa “Resolem Connectats” se situa en el marc de la convivència a l’aula i la comprensió dels fenòmens vinculants de part del qui la lideren, els mestres, que com a alumnes dels nostres cursos aprenen i practiquen estratègies i tècniques que milloren les seves habilitats socials i personals i augmenten les seves possibilitats d’èxit en el lideratge del grup-aula.
Considerant l’anterior, els objectius principals del nostre curs son:
Potenciar la virtut de la comunicació eficient i les competències pacificadores en aquells professionals i estudiants d’educació superior que hauran de fer front a les exigències d’un entorn cada cop més competitiu.
Cultivar i fer créixer les relacions i ser capaços de mediar en situacions d’alta conflictivitat, és i serà un valor en alça.
MODALITAT
El curs té una durada de 30 hores dividides en tres mòduls de 10 hores cadascun.
Es durà a terme mitjançant el m-learning (aprenentatge mòbil). Com a empresa especialitzada en el sector aprofitem l’estructura de la nostra aplicació base. Dins d’aquesta hi ha diverses càpsules formatives amb la teoria corresponent al curs i els exercicis i activitats avaluatives.
L’objectiu és que l’estudiant pugui accedir, literalment, als continguts des de qualsevol lloc i a qualsevol hora.
La nostra aplicació ha estat provada amb èxit en altres projectes, introduint el contingut nou i adaptat als alumnes d’aquest curs.

METODOLOGIA
El curs constarà d’una primera part teòrica, basada en vídeos i presentacions actualitzades amb les últimes investigacions sobre la matèria. Seguidament hi haurà una segona part pràctica on es simularan diverses situacions amb professors i altres alumnes, a través d’un format de videotrucada.
Aquest format aprofita les noves tecnologies per ampliar la consciència personal mitjançant la gravació, durant les pràctiques, d'àudio i vídeo dels alumnes a través del seu dispositiu mòbil. D’aquesta manera, l’alumnat podrà analitzar els detalls de la seva actuació; com poden ser el seu to de veu o el seu llenguatge no verbal, davant els diferents tipus de conflicte.
Fonaments teòrics
Aprenentatge en un entorn virtual
Aprenentatge en un entorn presencial
AVALUACIÓ
Es tindran en compte els següents paràmetres avaluatius:
• Assistència virtual (nombre d’hores i valoració del progrés).
• Activitats virtuals realitzades.
• Valoració de les actituds i la participació en les activitats dels alumnes.
• Evidències d’aprenentatge que se’n derivin de les activitats a l’aula.
La filosofia avaluativa de Pentaform és l’avaluació per competències que ha de comprovar a través d'evidències, la qualitat i grau del canvi o aprenentatge en cada alumne/a. Aquestes evidències es recullen al llarg del curs (avaluació contínua) i al final d'aquest (avaluació final).
La forma en què obtenim aquestes evidències és a través dels Instruments d'Avaluació (qualitatius i quantitatius), basant-nos en les dimensions competencials: Saber, Saber fer, Saber ser i estar, juntament amb la Taxonomia de Bloom (dimensions cognitives i aprenentatges simples i complexos).
La planificació de l’avaluació quedarà reflectida en Tables d’especificacions elaborades per a cada unitat formativa o mòdul on es reflexen la totalitat d’instruments avaluatius i s’especifica en detall que s’avalua, sota quins criteris i quines proves i activitats ens serviran per a aconseguir-ho.



DISSENY TECNOPEDAGÒGIC
Per a aquest projecte la nostra proposta tecnològica s’ha creat amb l’objectiu de respondre les següents necessitats.
Incloure contingut de qualitat, actualitzat i complementat amb altra informació.
Oferir un format conciliador que permeti l’alumnat poder cursar la major part del curs de forma asíncrona.
Utilitzar les noves tecnologies per tal de millorar la comunicació no verbal entre l’alumnat participant.
Garantir la connexió i demanda d’informació de 25 persones simultàniament.
Permetre l’ús de comunicació síncrona (videotrucades) amb gravació de vídeo.
Emmagatzemar la informació recollida a les videotrucades anònimament, per tal d’elaborar un software d'intel·ligència artificial basat en les dades recollides.
Permetre la realització de qüestionaris avaluables.
Oferir la introducció de documents per a ser avaluats posteriorment.
Incloure instruments de retroacció avaluativa als alumnes, així com l'accés a les seves qualificacions.
